ویزای دانش آموزی کانادا، آینده روشن فرزندان شما!
ویزای دانشآموزی کانادا
شاید اگر بگوییم تحصیل فرزندان یکی از بزرگترین دغدغههای خانوادههاست؛ بیراه نگفتهایم. امروزه با وجود سیستمهای آموزشی کارآمد در مدارس کشورهای پیشرفته؛ بسیاری از والدین ترجیح میدهند فرزندان خود را در این مدارس ثبتنام کنند و برای آنان آیندهای درخشان رقم بزنند. در سالهای گذشته، کشور کانادا به طور مستمر جز برترین کشورهایی قرار گرفته است که برای زندگی و تحصیل از کیفیت بالایی برخوردار هستند. در این مقاله به بررسی شرایط اخذ ویزای دانش آموزی کانادا میپردازیم.
ویزای تحصیلی کانادا
امروزه تعداد قابلتوجهی از والدین در سرتاسر جهان، فرزندان خود را برای تحصیل به کانادا میفرستند و دلایل بسیار منطقی برای این کار خود دارند. آنها به این امر واقف هستند که در کانادا فرزندشان از همان ابتدا با فضایی آموزشی در سطحی بینالمللی تحصیل میکند و از مزایای زندگی در کشوری کاملاً امن و مهاجردوست بهرهمند میشود. کشوری با نظام آموزشی دو زبانه (انگلیسی-فرانسه) در کنار بهرهمندی از بالاترین استانداردهای آموزشی و تحقیقاتی روز دنیا که به یکی از پنج مقصد اصلی دانشجویان و دانشآموزان برای دریافت ویزای تحصیلی کانادا تبدیل شده است. ویزای تحصیلی کانادا به عنوان یکی از اقسام ویزای موقت کانادا، نوعی جواز موقت برای زندگی و تحصیل در این کشور محسوب میشود. ویزایی که خود به دو بخش ویزای دانشآموزی و ویزای دانشجویی تقسیم میشود. دریافت ویزای تحصیلی کانادا این فرصت را در اختیار دانشجو و دانشآموز قرار میدهد تا با خیالی آسوده بر تحصیل خود در کشوری که مهد برترین مدارس و دانشگاههای جهان است تمرکز کند.
ویزای تحصیلی کانادا در یک نگاه
نوع ویزا: ویزای دانشآموزی یا ویزای دانشجویی (Study Permit)
مدت زمان ویزا: به مقطع تحصیلی بستگی دارد.
مدت زمان صدور: ۳ ماه
مدت اعتبار: تا پایان تحصیلات
امکان دریافت ویزای همراه: امکان دارد (بنا به مقطع تحصیلی و شرایط سنی)
شرایط درخواست ویزای تحصیلی دانشآموزی
اگر دانشآموزی مقیم یا تابع کانادا نباشد؛ میتواند از مدرسهای در کانادا پذیرش دریافت کند. توجه داشته باشید که دانشآموزان نمیتوانند با ویزای توریستی در کانادا تحصیل کنند و باید به طور جداگانه برای دریافت ویزای تحصیلی اقدام نمایند. حساسیت اداره مهاجرت کانادا در قبال ویزای تحصیلی کانادا به علت اعتبار نسبتاً بلند مدت آن بیشتر از ویزای توریستی کانادا است. شرایط درخواست ویزای تحصیلی برای دانشآموزان خارجی بدین شرح است:
- داشتن حداقل ۴ سال سن
- نامه پذیرش از یکی از مدارس کشور کانادا (این مدارس باید مورد تایید اداره مهاجرت کانادا باشند.)
- داشتن تمکن مالی از سوی والدین برای پرداخت شهریه مدارس و همچنین مخارج زندگی فرزند حداقل برای یک سال تحصیلی در کانادا با ارائه مدارک بانکی
- در صورت اشتغال به تحصیل، ارائه سوابق تحصیلی در قالب برگهی گزارش تحصیلی و ریز نمرات دو سال آخر الزامی است.
- معرفی نامه از طرف مدیر مدرسه کنونی (در صورت اشتغال به تحصیل)
توجه: فردی که قیم فرزند شما در کانادا میشود باید شهروند یا مقیم دائم کشور کانادا باشد.
مدارک لازم برای درخواست ویزای تحصیلی دانشآموزی
داشتن پذیرش تحصیلی از یک مدرسه در کانادا مهمترین شرط دریافت ویزای تحصیلی این کشور است؛ بنابراین پس از دریافت نامه پذیرش تحصیلی از سوی مدرسه موردنظر میتوانید برای ویزای تحصیلی کانادا اقدام کنید. همانطور که میدانید اقدام برای هر نوع ویزا مستلزم تهیه مدارک مورد نیاز آن است. پس از پذیرش تحصیلی، مهمترین مدرک برای ویزای تحصیلی دانشآموزی تمکن مالی است. افسر مهاجرت هنگام بررسی وضعیت پروندهی متقاضی برای صدور این نوع از ویزا به تمکن مالی توجه ویژهای خواهد داشت.
به طور کلی مدارک لازم برای ویزای تحصیلی دانشآموزی عبارتند از:
- نامه ادمیشن که همان نامهی پذیرش تحصیلی از یک مدرسه معتبر در کانادا است.
- نامه تمکن مالی ۴ ماه آخر حامی مالی دانشآموز
- اسکن صفحه اول جدیدترین پاسپورت
- اسکن اصل شناسنامه به همراه ترجمه
- دو قطعه عکس ۵/۴×۵/۳
- فیش واریزی تحصیلی
- داشتن Study Plan یا همان برنامه درسی
- ترجمه ریزنمرات دو سال آخر دانشآموز
- ارسال درخواست مجوز تحصیلی (Study Permit) برای دریافت ویزای تحصیلی
دلایل ریجکت ویزای تحصیلی دانشآموزی
مهمترین عوامل کلیدی در اخذ ویزای تحصیلی کانادا ارائه مدارکی است که افسر مهاجرت را متقاعد میکند که فرد متقاضی پس از پایان دوران تحصیلاتش به کشور مبدأ بازخواهد گشت و همچنین برای پوشش هزینههای تحصیل در کانادا از تمکن مالی خوبی برخوردار است. هرچند گاه دلایل ریجکت شدن فراتر از این دو مورد است و موارد متعددی را در برمیگیرد. در ادامه عمدهترین دلایل ریجکت شدن ویزای تحصیلی دانشآموزی آمده است:
- عدم تمکن مالی و یا ناکافی بودن مدارک مالی ارائه شده که نشان دهنده بودجه کافی متقاضی یا حامی مالی وی برای پوشش هزینههای تحصیل باشد.
- قانع نشدن افسر مهاجرت در بازگشت متقاضی به کشور مبدأ پس از پایان دوران تحصیل
- عدم وجود برنامه تحصیلی روشن و کامل
- اشکال یا تناقض در تکمیل فرمهای درخواست ویزا
- عدم وجود پیوندهای محکم خانوادگی در کشور مبدأ
- نقص در مدارک مرتبط با تحصیل
- رشته یا مقطع تحصیلی انتخابی
ویزای همراه دانشآموزی
زمانی که پای تحصیل فرزندان در خارج از کشور به میان باشد؛ اولین دغدغهی والدین دوری از فرزند است. نگرانی والدین از جنبههای گوناگون زندگی فرزندشان در کشوری دیگر کاملاً قابل درک است. مسائلی همچون اسکان، مراقبت و نظارت بر زندگی و تحصیل فرزند، والدین را در شرایطی قرار میدهد که امکان دوری از فرزند را سخت مینمایند. خبر خوب این است که کشور کانادا در این باره قوانین سخاوتمندانه و منحصر به فردی را برای والدین دانشآموزان فراهم کرده است. دولت این کشور ،خود را در حفظ انسجام خانوادههای دانشآموزان خارجی متعهد میداند. از همین روی صرفنظر از این که مدت تحصیل یک دانشآموز خارجی در این کشور چقدر به طول انجامد، فرصتی را برای وی فراهم میکند تا هم به رویای تحصیل در کانادا دست یابد و هم خاطرش از بابت زندگی در کنار عزیزان خود راحت باشد.
دریافت ویزای همراه دانشآموز از طریق زیر امکانپذیر است:
- ویزای توریستی کانادا که زیر مجموعهی ویزای اقامت موقت (Temporary Resident Visa) است. در این نوع ویزا که همزمان با درخواست ویزای تحصیلی دانشآموز به سفارت ارسال میشود؛ این امکان وجود دارد که ویزای همراه والدین را با اعتباری ۶ ماهه تا ۵ ساله دریافت کنند.
اگر امکان دریافت ویزای همراه برای والدین فراهم نشد. والدین میتوانند فرزندان خود را برای زندگی به خانوادههای کانادایی بسپارند. دانشآموزی خارجی که در حین تحصیل با یک خانوادهی بومی در کانادا زندگی میکند را در اصطلاح هوم استی ( Homestay) مینامند. این قسمت از تحصیل یکی از لذتبخشترین جنبههای زندگی یک دانشآموز خواهد بود. در این حالت دانشآموز را به یک خانواده کانادایی که از پیش مجوز این کار را دریافت کرده معرفی میکنند. خانواده کانادایی علاوه بر این که یک اتاق مستقل و 3 وعدهی غذایی را در اختیار دانشآموز قرار میدهند؛ بر تحصیلش نظارت دارند و وی را از لحاظ عاطفی حمایت میکنند. این روش، تاثیر مثبتی بر تقویت زبان انگلیسی یا فرانسه دانشآموز دارد و وی را با فرهنگ جامعهی کانادایی به خوبی آشنا میسازد.
منبع: سایت خدمات مهاجرت بامنرو